Update van het bestuur

Beste DOS-WK-ers,


Hierbij een volgende update vanuit het bestuur over onze geliefde korfbalvereniging. Kort na iedere bestuursvergadering houden we hiermee de vereniging op de hoogte van enkele zaken die over de bestuurstafel zijn gekomen.


www.doswk.nl/steun-sandra

Zoals velen reeds weten is bij ons lid Sandra Rönitz afgelopen november een agressieve vorm van schildklierkanker geconstateerd. Op dit moment ontfermen artsen uit Leiden zich over haar en gebruikt ze een medicijn om de ziekte te remmen. Mocht dit niet of onvoldoende werken, dan heeft zij nog één alternatieve behandeling die zou kunnen helpen. Deze wordt echter niet vergoed. Op zondag 12 februari is er een nieuwe pagina aan de website van DOS-WK toegevoegd, namelijk www.doswk.nl/steun-sandra. Zodra Sandra voor deze behadeling moet kiezen, willen we met hulp van iedereen die haar een warm hart toedraagt ervoor zorgen dat dit mogelijk wordt gemaakt.


Post

Als vereniging beschikken we, naast het adres van ’t Trefhoes (Geessinkweg 140 7544 RB Enschede), over een postbus (Postbus 607 7500 AP Enschede). Alleen de postbus is bedoeld om poststukken te ontvangen. ’t Trefhoes heeft namelijk geen brievenbus. Toch worden af en toe poststukken naar het adres van ’t Trefhoes gestuurd die dan voor de poort worden gelegd of over de poort worden gegooid. Dit is onwenselijk. Tegelijkertijd is een brievenbus bij ’t Trefhoes een mogelijke bron voor vandalisme, brandstichting/vuurwerk, etc. Wij beraden ons op de beste optie qua post/brievenbussen.


Contributiemodel

Zoals tijdens de JALV besproken, buigt zich een werkgroepje over ons contributiemodel. Welke groepen moeten we qua contributies maken? Wat is een juiste hoogte van de contributie per groep? En hoe moeten we omgaan met de jaarlijkse verhoging per groep? Afgelopen bestuursvergadering zijn de eerste ideeën van de werkgroep besproken. Komende weken zal e.e.a. verder in detail worden uitgewerkt.


Invulling seizoen 23/24

Het volgende seizoen lijkt nog ver weg … maar de ervaring leert dat het na de jaarwisseling allemaal heel snel gaat. Voor diverse plekken en commissies, maar met name binnen de commissie Korfbal wordt er al een doorkijk gemaakt van de invulling van seizoen 23/24. Hoeveel teams hebben we naar verwachting? Welk trainerskader hebben we nodig? Door omstandigheden hebben we sowieso nog enkele rollen in te vullen. Wij hopen natuurlijk op veel animo wanneer het gaat om vrijwilligers. Mocht je je ergens in willen zetten: meld je dan bij het verantwoordelijk bestuurslid. Het is nuttig … maar ook zeker leuk en leerzaam.


Gesprekken met de A groepen

Komende weken zullen we vanuit het bestuur met onze beide A groepen om tafel gaan. In een open en ongedwongen gesprek willen we graag uitvinden wat voor hen belangrijk is binnen DOS-WK. En voor wie het van toepassing is, willen we graag uitvinden hoe we samen de overgang naar de senioren zo soepel en leuk mogelijk kunnen maken. We zijn zeer benieuwd naar de uitkomsten.


Ledenaantal: 300 in zicht!

Afgelopen bestuursvergadering kon een nieuw lid bij S3 worden gemeld. Afgelopen zaterdag kon ik langs het wedstrijdsecretariaat fietsen met de aanmeldingsformulieren van 2 nieuwe jeugdleden en 1 nieuw lid bij de G-Korfbal. We zijn mooi op weg en 300 komt steeds dichterbij …


Met de bus naar de Korfbal League finale

Zoals op meerdere plekken aangekondigd willen we op 15 april graag met een volle bus met DOS-WK-ers naar de Kenonz Korfbal League Finale in AHOY. In totaal is er plek voor 52 personen en de teller staat nu op 38. Ondanks dat we alle stoelen in de bus nog niet bezet hebben, hebben we besloten om dit toch door te laten gaan. We vertrouwen erop dat zich komende weken nog voldoende mensen aanmelden en we met een mooie volle bus naar Rotterdam kunnen. Aanmelden kan middels een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor € 35,- beleef je een prachtige dag topkorfbal!


Good goan!


René Gelderman

voorzitter