Verenigingsupdate

Beste DOS-WK-ers,


Hierbij een volgende update vanuit het bestuur over onze geliefde korfbalvereniging. Kort na iedere bestuursvergadering houden we hiermee de vereniging op de hoogte van enkele zaken die over de bestuurstafel zijn gekomen. Het bestuur kwam op 27 maart jl. bij elkaar.


Korfbal

De zaalschoenen zitten weer in de doos en de kunstgrasschoenen zijn weer uit het vet: we zijn klaar voor de voorjaarscompetitie (2e veldhelft). Afgelopen zaalseizoen kende wisselende momenten.

Binnen de senioren was het voor onze selectie een bittere pil. DOS-WK 2 had het sowieso al zwaar in haar klasse en DOS-WK 1 moest, ondanks alle super goede support, het onderspit delven tegen Noviomagum in Nijmegen. Binnen de overige seniorenteams hebben we veel ontwikkeling en groei gezien met bij vlagen leuke resultaten.

Zo ook bij onze jeugdafdeling. Voor de teams was het allemaal wisselend qua zwaarte in hun poule maar is er veel verbetering gemaakt met regelmatig mooie winstpunten. DOS-WK E2 zijn de grootste Blauwe Toppers met een ongeslagen kampioenschap! Klasse gedaan: proficiat!

De Kangoeroe Klup beleefde ook weer een bloeiend zaalseizoen. Met zaterdagochtenden waarop soms wel 15 kinderen aanwezig waren, wisten onze begeleiders er telkens een gezellig feestje van te maken. Net zoals onze G-Korfballers. Ook zij waren iedere zaterdagochtend trouw in de Diekmanhal om te genieten van hun wekelijkse trainingsfeestje.

De Midweekers, samen met Ons Clubje, en de KorfbalFitters draaiden ook een prima zaalseizoen. Gezelligheid en sportiviteit gingen weer prachtig hand in hand.

Ondertussen is de opleiding Korfbal Trainer 2 (KT2) gestart waaraan 3 DOS-WK-ers deelnemen.

Via diverse media heeft iedereen kunnen vernemen dat Geert Hagting met ingang van volgend seizoen onze nieuwe hoofdtrainer zal zijn. Nu deze belangrijke positie is ingevuld, kunnen we werken aan de verdere invulling van ons trainerskader zodat we komend seizoen weer goed uit de startblokken kunnen komen.

Maar voordat het zover is, hebben we nog eerst goede zaken te doen tijdens de voorjaarscompetitie. Ik wens alle sporters, trainers, begeleiders en publiek heel veel plezier.


’t Trefhoes in de steigers

De laatste loodjes … De weergoden zijn ons beter gezind geweest. Het dak is gerenoveerd en onze zonnepanelen liggen er weer op. Nu het voegwerk nog. Wel is geconstateerd dat de overkapping van de entree zijn beste tijd heeft gehad. Hier zal nog wat aandacht aan besteed moeten worden om het weer netjes voor de toekomst te krijgen.

Op zaterdag 16 maart jl. heeft een mooi groepje vrijwilligers tijdens de NLdoet dag zich extra ingespannen om onze accommodatie uit de “winterslaap” te halen en gereed te maken voor de voorjaarscompetitie. Dank daarvoor!


Kantine Diekmanhal en Trefhoes

Nu de zaal achter de rug is, zijn ook de kantinediensten in de Diekmanhal volbracht. Veel dank en waardering voor alle vrijwilligers die hier hun beste beentje vóór hebben gezet. De onvoorziene opbrengst van deze inspanning willen we ook graag richting de vereniging terug laten gaan. Daarom het verzoek aan alle leden en ouders: SAVE THE DATE: zaterdag 15 juni van 17:00 tot 21:00 uur! Blokkeer dan uw agenda!

Onze kantinecommissie heeft helaas nog wel wat moeite om alle kantinediensten voor de komende weken in ons eigen Trefhoes gevuld te krijgen. Heeft u nog een paar uurtjes? Meld u dan aan bij hen of doe dit via de App: Menu(≡)  Vrijwilligerstaken  Programma. Zo is er voor iedereen altijd een koffie/thee of drankje te krijgen. Alvast bedankt.


Korfbal League Finale

Wegens succes vervolgt! Vorig jaar gingen we met een grote groep DOS-WK-ers met een bus naar de zaalfinale in AHOY. Dit jaar weer. De bus is vol … dus daar gaan we …


Voorbereidingen Tsjechiëreis 2024

Prostějov … here we come. Het lijkt nog ver weg, met het is zo weer Herfstvakantie 2024. Onze B- en A-jeugd van dat moment en begeleiding zullen dan samen weer deze prachtige reis naar Tsjechië maken. Op vrijdagavond 12 april is er voor de beoogde kinderen en ouders een informatieavond gepland waarop alle “inns en outs” over de reis zullen worden toegelicht.


Danilo Foundation PubQuiz

In een werkelijk afgeladen Trefhoes organiseerde de Danilo Foundation op 15 maart jl. de jaarlijkse PubQuiz. Helaas was standaard PubQuizmaster Marcel Winters nog niet volledig hersteld, wat het team “Per consumptie wijzer!” er niet van weerhield om de hoofdprijs te pakken. En natuurlijk was Danilo zelf die avond ook een grote winnaar!


Veilig Sportklimaat

Op donderdagavond 28 maart zat het Dagelijks Bestuur, onze Vertrouwenspersoon en één van onze twee Vertrouwenscontactpersoon samen met Tom van Veen van NOC-NSF met als agendapunt: een Veilig Sportklimaat. Tijdens de uitleg en toelichting van Tom werd ons al wel duidelijk: we hebben al heel veel goed voor elkaar bij DOS-WK. Natuurlijk waren er ook enkele “take aways”; goede tips waarmee we hetgeen we al hebben weer verder kunnen verbeteren en aanvullen. Wordt vervolgd.


Activiteiten

Afgelopen 2e Paasdag was het natuurlijk weer zover: paaseieren zoeken bij DOS-WK. Het was weer een gezellige boel. Daarnaast staan er nog de nodige activiteiten gepland.

Op vrijdag 26 april ontvangen we maar liefst 3 basisscholen op onze accommodatie voor de jaarlijkse Koningsspelen. Een mooie happening met een oranje tintje.

Op woensdag 15 mei organiseert DOS-WK een Giga Kangoeroe Dag. Ook dit zal een drukte van jewelste worden met meerdere basisscholen op onze accommodatie. Naast alle vertier en gezelligheid is het een mooie manier om kennis te maken met de korfbalsport in zijn algemeen en met DOS-WK in het bijzonder.

15 juni is al eerder genoemd: leden en ouders: SAVE THE DATE!

En na de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op woensdagavond 19 juni gaat onze jeugdafdeling gezellig op Jeugdkamp op 28/29/30 juni.

Kortom; er is komende maanden weer veel te beleven aan de Geessinkweg. DOS-WK, je treft ’t bij ons!


Good goan!


René Gelderman

voorzitter