Verenigingsupdate

Beste DOS-WK-ers,


Hierbij een volgende update vanuit het bestuur over onze geliefde korfbalvereniging. Kort na iedere bestuursvergadering houden we hiermee de vereniging op de hoogte van enkele zaken die over de bestuurstafel zijn gekomen.


Hieperdepiep … hoeraaa …

13 oktober 1910 is de geboortedatum van DOS-WK. Dit betekent dat wij deze maand de 113e verjaardag van onze vereniging vieren. 113 jaar korfbal, vriendschap en plezier. Van harte gefeliciteerd allemaal!


Tijd … voor Beleid

Het bestuur wil komende maanden extra aandacht besteden aan beleid, oftewel de koers van onze verenigingen. Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat gebeurt er allemaal om ons heen? En hoe passen we het concept van de Gelukkige Vereniging daarbij toe? Allemaal vragen die zoal voorbij komen. Spoedig meer hierover.


Grote Club Actie

Hij is gestart! En we zijn al lekker op weg naar het doel van € 2.500,- De nieuwe trainingsjacks voor onze hele jeugdafdeling komen daarmee al mooi dichterbij. Loop allemaal nog een extra rondje door je straat, kijk papa, mama, opa en oma nog één keer lief aan en het doel is behaald. De actie loopt t/m eerste week november. Succes nog even.


Kampioenen

DOS-WK 2 en DOS-WK 5 konden we al in de bloemen zetten. Top!

DOS-WK F1 kan bij Olympia ook nog goede zaken doen. Hopelijk kunnen we hen toevoegen aan het rijtje kampioenen van de najaarscompetitie.


Giga Kangoeroe Dag en Schoolkorfbal

Op woensdag 27 september was het druk op het DOS-WK veld. En dan wel druk met goede dingen: de Giga Kangoeroe Dag en de eerste ronde van het schoolkorfbal. In de ochtend hadden zo’n 80 basisschoolkinderen de grootste lol met allerlei spelletjes. Een prachtige samenwerking met basisscholen wat we vanaf nu 2 keer per seizoen zullen organiseren. En dan ’s middags het schoolkorfbal. Complimenten voor de organisatoren!


Groei

We blijven groeien, en da’s goed! Begonnen we dit seizoen met 305 leden; de teller staat met nog enkele te gaan nu op 320. Fantastisch.

Zo konden we enkele nieuwe sporters/sters begroeten in de Korfbalfit groep. Erg fijn, omdat deze groep net iets aan de krappe kant was. De gezellige drukte straalt er nu weer vanaf.

En in de zaal zullen we met een F3 gaan starten. Ook prachtig!


Philip Tepper en Hennie Kamphuis

Onlangs bereikte ons het bericht dat ons lid en oud bestuurslid Philip Tepper wat tegenslag met zijn gezondheid heeft. Zo had hij plots moeite met zijn spraak. Hiervoor zat hij tijdelijk in het Roessingh alwaar wij hem natuurlijk met een fruitmandje hebben opgezocht. Philip is gelukkig weer aan de beterende hand en weer thuis.

Na jaren trouwe dienst in onze onderhoudscommissie moest Hennie kamphuis zijn stofjas helaas aan de wilgen hangen. Tot op de leeftijd van 85 heeft Hennie nog allerlei klussen op en aan ons Trefhoes gedaan, waarvoor diep respect. Onlangs is hij op een dinsdagmorgen toch nog even naar ’t Trefhoes gekomen en hebben we, ter geleenheid van zijn afscheid, met de groep van een bak koffie met een saucijzenbroodje genoten. Hennie, nogmaals bedankt!


Verbeteren accommodatie

Zoals tijdens de JALV besproken, gaan we enkele grotere investeringen in on Trefhoes doen. Dit staat komende weken allemaal te gebeuren. De voegen worden vernieuwd, het dak wordt vervangen en de laatste houten kozijnen worden vervangen door kunststof. Zo is het huis van DOS-WK weer kaar voor de toekomst.


KT2 Opleiding

Opleiding vinden we belangrijk. Voor trainers biedt het KNKV hiervoor de Korfbaltrainers opleidingen aan, met als eerste stap de Korfbaltrainer 2 opleiding. Op dit moment hebben wij 2 geïnteresseerden hiervoor. We overleggen met verenigingen in de omgeving voor meer opgaves zodat we de training hopelijk dichtbij plaats kunnen laten vinden. Mocht je nog interesse hebben, meld je dan aan bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Trainersbijeenkomst

Op dinsdagavond 17 oktober vindt een volgende Trainersbijeenkomst plaats in ’t Trefhoes. Een belangrijke meeting waarin trainers met elkaar van gedachten wisselen over alle facetten van het training geven. Naast Fair Play en onze Vertrouwenscontactpersonen staat ook de Blauwe Draad op het programma. Wij hopen op de aanwezigheid van veel trainers.


Najaarscompetitie al bijna klaar

Nog even en de najaarscompetitie zit er alweer op. Dan even een weekje rust tijdens de herfstvakantie en het zaalseizoen gaat van start. Op naar de Diekmanhal …Good goan!


René Gelderman

voorzitter