Verslag DOS-WK B1 uit bij Devinco

Devinco B1 - DOS-WK B1: 7-6 (4-3)

Aanval: Alysha, Sofie, Dylan, Jay
Verdediging: Marlies, Vera, Joas, Tristan
Wissels: Pien, Leon

Allereerst mijn excuses. Dit verslag is behoorlijk aan de late kant, en dat terwijl dit zo'n spannende wedstrijd was. Door omstandigheden kwam ik met de trein naar Deventer en trof ik de ploeg aan op de parkeerplaats van de Scheg. De sfeer zat er goed in en we straalden vertrouwen uit na de overwinning van de week ervoor. In de bespreking wisten de spelers zelf al heel goed te vertellen wat er gebeuren moest: voorverdedigen, veel schieten, duels aangaan, fel zijn vanaf het begin en scoren!

Toch was het begin niet scherp genoeg. Binnen 5 minuten keken we tegen een 3-0 achterstand aan. Om de boel op scherp te zetten was een time-out noodzakelijk. Uit het publiek kwam de cynische opmerking 'nu al een time-out?', maar het gewenste effect was er. We knokten ons terug in de wedstrijd naar een stand van 3-2. De gelijkmaker bleef uit, waardoor Devinco uiteindelijk de 4-2 kon maken, maar nog voor rust kwam er een gepast antwoord: 4-3.

Na rust konden we weer gelijk komen en dit keer gebeurde dat wel. De wedstrijd lag weer helemaal open. De doelpunten waren duur deze wedstrijd, want beide ploegen gaven goed druk in de verdediging. Kansen waren er ook aan beide kanten, maar het was Devinco die de kansen ook om wist te zetten in doelpunten. Ze liepen uit naar 6-4 en weer moesten wij in de achtervolging.

De slotfase brak aan en de tijd begon te dringen. Door goed werk van de verdediging kreeg de aanval de kans om de aansluitingstreffer te maken. Het werd 6-5 en ongelooflijk spannend. Bij een strafworp van de tegenstander namen we onze tweede time-out. De stip werd gemist. Diep in de laatste minuut kregen we nog één aanval. De laatste kans op een punt. En het doelpunt viel! We dachten een punt uit het vuur gesleept te hebben. Devinco mocht echter de bal nog uitnemen en een schot van heel ver weg viel nog binnen. Einde wedstrijd, 7-6 verloren.

De teleurstelling was groot. Na het bedanken van de scheids en de tegenstander werd het veld aangeslagen verlaten. Hoewel het heel zuur is om de wedstrijd op het allerlaatste moment te verliezen en het voor je gevoel niet eerlijk is, kun je achteraf gezien zeggen dat het niet de laatste minuut was waar het mis ging, maar juist in de eerste minuten van de wedstrijd. Dat maakt het niet minder jammer dat we de wedstrijd verloren hebben.

Op 2 februari de 'thuis'wedstrijd tegen Oost-Arnhem, de koploper, in Glanerbrug om 14:30. Normaal gesproken zou ik iedereen vragen om te komen kijken, maar dit wordt lastig, aangezien die wedstrijd al gespeeld is. Tenzij je een tijdmachine hebt, in welk geval ik daar als ik jou was heel snel een patent op zou aanvragen ;).