DOS-WK start met G-Korfbal

Enkele maanden geleden hebben veel leden een enquête ingevuld m.b.t. G-Korfbal bij DOS-WK. Dit was onderdeel van een vooronderzoek naar de mening van de leden en de haalbaarheid van het opzetten van een G-Korfbal afdeling binnen onze vereniging. De wens om met G-Korfbal te starten bij DOS-WK heeft diverse goede redenen.

Ten eerste is G-Korfbal veelvuldig benoemd tijdens de beleidssessies die we enkele jaren geleden hebben gehouden. Leden zagen deze vorm van korfbal als een welkome aanvulling, passend binnen ons plan “350+1”. Dit blijkt ook weer uit de enquête.

Ten tweede steunt DOS-WK het Nationaal Sportakkoord, waarvan Inclusief Sporten en Bewegen één van de belangrijke thema’s is. Dit gaat over het belang dat iedereen met plezier mee kan doen met sport en bewegen, zich welkom en geaccepteerd voelt en eigen sportkeuzes kan maken. Hier dragen wij graag aan bij.

Tot slot willen we de sociaal-maatschappelijke positie van DOS-WK als totaal sportaanbieder verder blijven verstevigen. Hoe meer “reuring” we binnen onze vereniging creëren, des te steviger wordt het fundament van onze club. Initiatieven als Scoren in de Wijk, Kangoeroe Klub, KorfbalFit en G-Korfbal passen daar heel goed bij.

Enkele weken geleden hebben we met een 6-koppige commissie dit project afgetrapt. We werken op dit moment aan 3 onderwerpen:

  1. Het leggen van contacten met Woongroepen met 18+ bewoners met een verstandelijke beperking. Dit betreft dus het werven van toekomstige G-Korfballers.
  2. Het werven van trainers en begeleiders voor het G-Korfbal. We hopen op termijn naar een groep van ca. 15 G-Korfballers te kunnen groeien. Dit vraagt veel begeleiding: 1:3 begeleiding en 1 hoofdtrainer betekent al gauw 6 vrijwilligers voor zo'n groep.
  3. Het zoeken naar subsidiemogelijkheden voor bijkomstige kosten voor bv. spelmateriaal en opleiding. Om G-Sport op een goede wijze aan te kunnen bieden, is passend spelmateriaal en een goede opleiding voor trainers en begeleiders van groot belang. Dit brengt kosten met zich mee waarvoor ongetwijfeld subsidiemogelijkheden zijn.

We zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen van het opzetten van G-Korfbal binnen DOS-WK. Mocht je ook een bijdrage willen leveren aan dit project, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je hoort van ons.

Namens het projectteam,

René Gelderman