Coronastop tot tenminste 1 juni

Beste DOS-WK leden,

Zojuist zijn er weer extra maatregelen aangekondigd om het coronavirus nog steviger het hoofd te bieden:

  1. Tot 1 juni zijn alle evenementen en samenkomsten verboden
  2. Gemeentes krijgen meer mogelijkheden om dit te kunnen handhaven
  3. Er zullen zelfs boetes opgelegd worden voor overtreders van de regels

De extra maatregelen zijn meer dan logisch wanneer we kijken naar de huidige situaties in Italië en Spanje: we hopen allemaal dat het zover in Nederland niet zal komen. Wel is het schrijnend om te horen dat deze maatregelen ook nodig zijn omdat sommige eigenwijze Nederlanders zich maar moeilijk aan de richtlijnen kunnen of willen houden.

Naast ieders werk, school, bezoek van vrienden en familie, etc. raakt dit alles ook onze sport en onze vereniging. Voorlopig zullen we elkaar niet zien binnen de poorten van ons DOS-WK veld en binnen de deuren van ’t Trefhoes. En dat is raar, … heel raar.

In ons normale ritme hobbelen we toch 2 keer peer week naar de Geessinkweg om met ons team lekker te trainen en ons voor te bereiden op de wedstrijd die komen gaat. En dan in het weekend die wedstrijd, nog even bij een ander potje kijken of er eentje fluiten. En dan regelmatig nog een leuke activiteit waarbij we ook op een andere manier plezier hebben met elkaar. Voorlopig even niets van dat alles.

Zeer vervelend, maar … we beseffen ons allemaal ook hoe belangrijk het is om het aantal besmettingen, IC patiënten en uiteindelijk sterfgevallen te beperken. Wij rekenen er daarom op dat de leden van DOS-WK zich houden aan alle richtlijnen. Mocht je twijfelen of je ze wel goed en allemaal kent, kijk dan voor de zekerheid nog even naar deze link .

Houd vol beste DOS-WK leden! Net als in China zal het virus ook in Nederland weer onder controle komen en kunnen we ons normale leventje weer oppakken … en daarmee ook ons DOS-WK-leventje! Ik kijk ernaar uit … Zodra er weer nieuws is, hoort u van ons,

René Gelderman