Old Meets Young Kostertjes

Een donderdagavond in mei. De zon doet nog even goed haar best voordat het onweer Enschede overvalt. Vanuit de auto zie ik een DOS-WK veld met tientallen korven, ballen, trainers en heel veel jeugdige korfbalhelden. Een drukte van belang, maar geen geschreeuw of gedoe, iedereen doet waar hij of zij voor is gekomen. Nog beter worden en veel plezier hebben in je sport.

Ik ga op zoek naar mijn twee gasten van vanavond, maar hoef niet lang te zoeken. De omschrijving “ broer en zus, beiden snel en enthousiast “  helpt me direct om bij de A1 en B1 beiden te vinden;  Vincent en Alysha Koster. Echte clubmensen, niet alleen zelf actief met de bal, maar ook trainer van de jongere jeugd. Ik loop het kunstgrasveld op en schiet met mijn camera plaatjes. Niet zo moeilijk om een paar leuke momenten vast te leggen, want beiden gaan op in de oefeningen en het samenspel.

Even later zitten we in een gezellig volle kantine met zijn drieën aan tafel. Eerst even voorstellen en een welverdiend colaatje en dan kan het vragenspel beginnen. Ze mogen zelf bepalen welke vraag ze krijgen en Alysha draait als eerste een kaartje om. Ik ben benieuwd wat er allemaal in mijn boekje komt te staan.

De tijd vliegt voorbij, leuke antwoorden  en beiden hebben een fijn gevoel voor humor. Af en toe broertje / zusje plagen of andersom, maar altijd met een glimlach. Ze blijven bescheiden, af en toe even echt nadenkend over het juiste antwoord, een sterk gezinsgevoel en liefde voor de sport en hun club. Binnen no-time zijn alle vragen gesteld en bij de laatste een enorme knal en flits welke het veld doet leeg en vol stromen. De kantine is ineens bommetje vol met jonge en ietwat oudere korfbalmensen. De cola is op, de kaartjes zijn omgedraaid en ik neem afscheid van Vincent en Alysha. Mooi om weer eens te praten met twee jonge DOS-WK helden met veel enthousiasme en toekomstplannen. Ze beloven me dat ik ze beiden weer zie in DOS-WK 1, het zou mij niet verbazen.

Terug rijdend door plensbuien, hoor ik een liedje op de radio wat precies past bij deze sporters.  Sister Sledge zingt  “ We are Family “ , toeval bestaat niet.

Thuis lees ik de antwoorden nog eens door,  in het rood die van Alysha en in het blauw de reacties van Vincent. Onderstaand mijn beschrijving van beiden. Ik denk veel herkenning, maar misschien zit er toch iets verrassends bij ;

 

Alysha

Een kleine dame, maar daar heeft ze volgens mijn weinig last van. Ze neemt elke vraag even rustig in zich op en dan komt er altijd, vaak met een lach, een duidelijk antwoord.  Haar duim gebruikt ze vaak om te laten zien dat het goed gaat en mocht ze eens op een onbewoond eiland aanspoelen, dan prikt ze een foto van hun gezin aan één van de palmbomen. Bij de ijssalon gaan de bolletjes aardbei en cookie caramel er altijd in en haar bruine ogen glimmen als ze het zegt. Voor de tv is GTST nog steeds favoriet. Als ze toch moet trainen, dan later maar even terug kijken, want ze moet wel weten wat er allemaal is gebeurd. Als ze mag kiezen loopt ze liever naar de Maan dan naar de Zon hoewel ze wel echt houdt van lekker warm weer. Lieke Martens zou ze wel eens willen ontmoeten om te vragen waarom ze is gaan voetballen in plaats van korfballen en ze luistert veel naar Nederlandstalige muziek, van Hazes tot Boef is goed. Heeft geen hekel aan school, maar lekker chillen en een croissantje eten in de Pauze is wel het mooiste moment op een schooldag.  Met Freek Vonk heeft ze niet zoveel, liever ziet ze Enzo Knol, die is wel grappig. Haar beste vriendin heet ook Lieke en wel die dame van Gelderman, ze kunnen het samen goed vinden. Een leuke trui zit altijd lekker en een Mini Cooper ook wel. Deze auto zou ze kopen als ze een leuk prijsje wint, maar een coole scooter is ook wel tof. Haar getal is 4 , waarom is onbekend, maar 4 brengt haar geluk ! Een bezoekje aan de Mac levert meestal Iced Coffee en McNuggets op, smullen maar.  Alysha zou wel af en toe een kijkje in haar toekomst willen nemen om te zien hoe het met haar en de familie gaat en of ze inderdaad die stoere politieagente is geworden. Huisdieren heeft ze weinig mee, haar goudvissen heeft ze laten verdrinken, maar Mickey Mouse zou we wel in huis willen hebben. De vakantie in Turkije was een top vakantie, lekker warm en gezellig. Op haar telefoon speelt ze weinig games, maar sociale media en lekker chatten is wel gaaf. Ja ja , een kleine dame met heel veel wensen, bezigheden en meningen.

Vincent

Snel en wendbaar op het veld, nu rustig zittend naast mij.  Kijkt af en toe lachend naar zijn zus aan de andere kant van de tafel. Hij vindt het wel leuk om de vragen te beantwoorden, maar denkt ook elke keer even goed na voordat zijn reactie volgt. Vincent is echt een zomerman, met kou heeft hij weinig. Kiezen tussen veld- of zaalkorfbal, dan gaat ie wel naar binnen, das leuker en het is dan ook logisch dat de basketbalsport bij hem ook favoriet is.  Hij is een echte doener, met vergaderen en dat soort onzin heeft ie niets. Lekkere dingen maken met en van chocolade is top. Hij is liever een vogel dan een vis, deze laatste eet hij liever op. Pizza tonijn is favoriet en lekker rondvliegend over de wereld lijkt hem wel gaaf. Mocht hij iets mogen uitvinden dan maar een tijdmachine om af en toe even terug of even vooruit te kijken. Vincent heeft het goed in ons kikkerlandje, maar Indonesië, het land van zijn voorouders, trekt hem natuurlijk zeker aan. Op de vraag  “wat wil je wel worden “ antwoordt hij spontaan “ Miljonair “. Hij zou dan graag met zijn familie een bezoekje aan dit mooie land brengen, kan er dan gemakkelijk af.  Zijn familie is heel veel waard evenals zijn vriendin. Ook zou het mooi zijn om mensen met  problemen ergens op deze wereld ook even iets te kunnen geven.  Op de vraag “ heb je een huisdier “ komt het plagende antwoord “ mijn zusje “. Gelukkig wordt dit aan de andere kant met een lach weggehoond. Met zijn naam is ie tevreden, maar vroeger, ja toen ie nog jong was, wilde hij graag Jesse heten. Nu is Vincent OK ! Cola is zijn drankje en soms in de kantine is het wel gezellig om in een bokbiertje te happen.  Lekker shoppen ergens in een stad is prima te doen en daarom zou het handig zijn, als ie kon toveren, om af en toe een paar biljetten uit zijn mouw te kunnen halen.  Als hij één cadeau mag weggeven gaat dit naar zijn vriendin, maar Vincent voegt diplomatiek direct er aan toe “ en aan mijn ouders “.  Hij kan het zich niet echt voorstellen, maar als zijn moeder een tattoo zou nemen, dan zou “ VINCENT “ wel leuk zijn.   Hij heeft meer met de Kerstman dan met Sinterklaas en de achtbaan in Disneyland Parijs wil ie elke dag wel even doen. Zijn mooiste laatste verjaardagscadeau was autorijles en hij lacht het liefst om zichzelf. Anderen begrijpen zijn humor iets minder of pas later.

Ik weet nu iets meer van Vincent en Alysha, jullie misschien ook en wens beiden  een hele mooie toekomst toe op het sportveld en zeker daar buiten. Het is en komt wel goed met die twee !

TheOldManFromDelden