Gerard Hopster geridderd

Gerard Hopster is tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hopster richtte 50 jaar geleden korfbalvereniging Wesselerbrink op, welke in 1988 met DOS fuseerde tot DOS-WK.

 

Voor zijn verdiensten binnen de vereniging (hij was na de oprichting geruime tijd voorzitter) werd Hopster al benoemd tot erelid. Tevens was hij jarenlang voorzitter van de Overijsselse korfbalbond (OKB). De meeste bekendheid genoot hij evenwel als scheidsrechter. Als jongste hoofdklasse scheidsrechter ooit, floot hij jarenlang op het hoogste niveau en mocht hij zelfs tweemaal de zaalfinale leidden. Hij heeft daarnaast gedurende vele jaren nieuwe scheidsrechters opgeleid, in binnen- en buitenland.

 

Inmiddels is Hopster al meer dan 36 jaar actief als korfbalmedewerker voor diverse kranten in Oost-Nederland, waaronder Tubantia. In die hoedanigheid is hij geen onbekende voor de meeste coaches in de regio, omdat hij ze iedere zaterdag en zondag belt om een verslag van hun zojuist gespeelde wedstrijd.