De afgelopen twee maanden hebben diverse jeugdspelers en -speelster van DOS-WK deel genomen aan de selectie trainingen voor de regionale selectieteams in het district Oost.

Zo reisden naar Lizette Mulder, Fleur Doedens en Sandra Hobbelink naar Ede om hier in onderlinge partij vorm te spelen tegen leeftijdsgenoten uit het district. Helaas koos de selectiecommissie voor andere speelsters.

Lieke Gelderman, Marlies Gort en Pien Platvoet probeerden een plekje te veroveren in de regionale selectie onder 17 jaar. In Ede werden wedstrijden gespeeld maar ook hier helaas geen plekje in de selectie.  

De selectiewedstrijden voor onder 13 en onder 15 vonden plaats in Almelo, Marlyn Ettema, Dilara Uysal, Fleur Gelderman en Tristan Ettema speelden hier voor een plek in het regionale talenten team Oost.

Na drie selectiemomenten is op 4 maart bekend gemaakt dat Dilara Uysal, Fleur Gelderman, en Tristan Ettema dit jaar deel uit maken van het talenteam Oost onder 15 jaar. Een uitstekende prestatie van deze DOS-WK-ers, die hier zeer tevreden en trost op mogen zijn. 

De komende weken zullen zij met het talententeam gaan trainen en toernooien spelen tegen leeftijdsgenoten uit de andere regio's van Nederland. Wij wensen hen daar veel succes en plezier bij. Voor de speelsters die zijn afgevallen geldt dat zij deze ervaring meenemen naar de vele trainingen en wedstrijden die nog gaan volgen. 

 

namens de commissie korfbal

Jan Willem Koops