Elburg B1 - DOS-WK B1: 14-5 (6-4)

Zaterdag 9 januari was de wedstrijd in Elburg. Gezien de thuiswedstrijd (4-5) en de stijgende lijn in het spel was dit een mooie kans om eens punten te gaan scoren. Deze wedstrijd werd aangetreden in de volgende opstelling:

Aanval: Marlies, Sofie, Jay, Leon
Verdediging: Alysha, Pien, Joas, Tristan
Wissels: Vera, Dylan

De druk zat er goed op, want een van de auto's zou vroegtijdig vertrekken als we weer binnen 5 minuten met 3-0 achter zouden staan. Scherpte vanaf het begin van de wedstrijd, dat was belangrijk. Dit was immers vaker het probleem de laatste weken. Toch was dit weer niet scherp. Het stond al snel 2-0 en bijna hadden er een aantal naar huis moeten lopen. Elburg kreeg een stip, maar deze werd na een time-out gemist. Uiteindelijk was het antwoord daar: een doelpunt van onze kant. Elburg wist ook weer te scoren en na een 3-1 stand wisten we op gelijke hoogte te komen via twee schoten. Toch liep Elburg wederom uit naar een voorsprong van twee punten. Voor rust wisten beide ploegen nog te scoren, met een 6-4 ruststand tot gevolg.

Aanvallend werd er goed gespeeld. Kansen waren er volop en ook de afronding was daar. Op de eerste twee minuten na werd er ook sterk verdedigd, vooral de duels rond de korf werden gewonnen. Elburg was scherp in de afronding, dus vandaar de zes tegendoelpunten.

Met de rust was er nog niks aan de hand. Een achterstand van twee is klein in het korfbal en een felle start in de tweede helft is genoeg om dat weer gelijk te trekken... maar je voelt voelt 'm misschien al aankomen... wederom was de start niet scherp. Vlak na rust was het alweer 8-4. Nog niets aan de hand, ook een achterstand van 4 is goed te maken, dit kan in een paar minuten gebeurd zijn. Althans, zo is mijn beleving. Achteraf zou blijken dat de beleving van de ploeg heel anders was. Voor een ploeg die vaak moeite heeft met scoren lijkt dit een onoverbrugbare achterstand. Het geloof was eruit. En als het geloof eruit is, dan is de strijdlust ook weg, en de concentratie. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een 14-5 nederlaag op het bord.

Het zijn geen leuke ervaringen, maar elke nederlaag is leerzaam. Het is duidelijk waar we aan moeten werken. Nu eerst drie vrije weekenden en een weekje vakantie. Lekker even met de gedachten ergens anders zijn dan bij korfbal. Na de vakantie kunnen we er weer tegenaan!

De volgende wedstrijd is op 9 maart om 14:00 in de Diekmanhal, tegen Tweemaal Zes B1. Komt dat zien!