Verslag DOS-WK B1 thuis tegen Fiducia B1

DOS-WK B1 - Fiducia B1: 15-6 (7-1)

Aanval: Alysha, Sofie, Dylan, Leon
Verdediging: Pien, Vera, Joas, Tristan
Wissels: Marlies, Sam

Na de nederlaag van afgelopen week leek het besef te komen. We kunnen meer. We kunnen goed korfballen. Dat lieten we deze wedstrijd vanaf de eerste minuut zien. Er werd fel verdedigd en veel energie in de wedstrijd gelegd. Aanvallend kon er veel herhaald worden door de sterke rebound en door het vertrouwen in het schot vielen de doelpunten makkelijk.

Na twee rake schoten van afstand deed Fiducia wat terug, met wat hun eerste en enige voor rust zou blijken. De aanval wist echter snel wat terug te doen en gestaag liepen we uit naar een 7-1 ruststand.

Dat was eens wat anders, met een voorsprong de rust in. Een lekker gevoel voor de spelers, maar ook zeker voor de coaches ;). Vooral zo doorgaan was het motto. Geconcentreerd blijven en ook de tweede helft fel zijn.

Dit gebeurde ook. De voorsprong werd verder uitgebouwd met doelpunten die vooral uit schoten vielen. De tegenstander begon ook wat makkelijker de korf te vinden, ongetwijfeld aangespoord in de rust om er een schepje bovenop te doen. Daardoor was ook de tweede helft heel aardig om naar te kijken. Via 9-1 werd het 9-3, waarna DOS weer een antwoord had. Voor ons het signaal dat we ook de wissels nog een kwart konden laten spelen, die vervolgens met veel energie de wedstrijd in gingen.

Zo'n tien minuten voor tijd zakte de concentratie toch wat weg, met een time-out van onze kant tot gevolg. Toch nog even de kop erbij houden de laatste tien minuten. Het was op dat moment 12-4, dus de overwinning zou niet meer in gevaar gekomen zijn, maar afsluiten met een lekker gevoel is ook belangrijk. Ook die laatste tien minuten alles geven, dan kun je daarna lekker uitrusten.

Er werd lekker door gescoord aan beide kanten. Eindstand: 15-6. Een klasse wedstrijd waarin het team en de spelers lieten zien wat ze kunnen. Dit zijn de eerste (welverdiende) punten van het zaalseizoen. Daar willen we het natuurlijk niet bij laten, dus op naar volgende week, uit in Deventer bij Devinco. Aanvang: 15:25.