Versoepelingen per 5 juni

Op 5 juni gaat stap 3 van het openingsplan in. Voor wat betreft de extra mogelijkheden binnen het speelveld, gaan wij deze ook volgen. Voor de jeugd maakt dit nog een korte competitie van 3 speelronden mogelijk. Elders op onze website meer daarover.

Sommige versoepelingen geven echter ook lastige uitdagingen in de uitvoering of voegen voor een korte periode niet veel meer toe. Omdat buiten het speelveld voor volwassenen direct de 1,5 meter regel geldt, heeft het bestuur het volgende besloten:

 

Kleedkamers en douches

Blijven voorlopig nog volledig gesloten. Omkleden en douchen zal dus thuis moeten gebeuren.

 

Kantine tijdens trainingen en onderlinge wedstrijden

De kantine blijft dan nog gesloten. Dit heeft alles te maken met de regels voor kantine (1,5 meter, mondkapje, blijven zitten, etc.) waarbij wij voorzien dat een geopende kantine ons nog geen extra plezier oplevert.

 

Kantine tijdens aankomende 3 speelronden

Tijdens de genoemde speelronden voor de jeugd zullen wij gasten op ons veld krijgen, in de vorm van spelers/sters en begeleiders. Wij vinden het fatsoenlijk dat zij in de gelegenheid worden gesteld om van een klein assortiment gebruik te kunnen maken. Daartoe zullen wij een Corona-proof verkooppunt organiseren. Plaatsnemen in de kantine zal echter, vanwege eerder genoemde redenen, niet mogelijk zijn.

 

De vaccinaties vorderen gestaag en de cijfers bewegen gelukkig meer en meer de goede kant op. Wij hopen dat na de zomervakantie de competitie als vanouds van start kan gaan zodat wij dan alle registers van het verenigingsleven van DOS-WK weer open kunnen zetten. Nog even volhouden …

René Gelderman