Update start trainingen 3 maart 2021

Breng Nederland in beweging is de eerste zin in een paginagrote advertentie in alle kranten van 3 maart. DOS-WK geeft hier graag gehoor aan. De DOS-WK jeugd heeft alweer enkele trainingen buiten afgewerkt en ook de selectie heeft, in vaste duo's, weer kennis gemaakt met het kunstgras. Met ingang van woensdag 3 maart zijn enkele maatregelen betreffende het buiten sporten versoepeld. Zo zijn er geen beperkende maatregelen meer voor teams en trainingsgroepen tot en met 26 jaar. Dit geeft voor o.a. ruimte voor onderlinge wedstrijden en andere trainingsvormen.

Voor sporters vanaf 27 jaar gelden de volgende regels: 

  • Er mag alleen in tweetallen gesport worden. De groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder tweetal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere tweetallen in één keer mag niet.
  • De tweetallen moeten duidelijk onderscheidend zijn van de andere groepjes, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
  • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan

Start trainingen vanaf 27 jaar

Op basis van bovenstaande regels kunnen ook de sporters vanaf 27 jaar weer korfballen, zij het in vaste tweetallen. Om dit goed te organiseren kan een tweetal zich inschrijven voor een tijdslot van maximaal 40 minuten op zaterdagmiddag (van 14.05 tot 14.45 uur of van 14.50 tot 15.30 uur) of zondagochtend (van 11.00 tot 11.40 uur). In verband met de avondklok kan er in ieder geval tot en met 15 maart niet getraind worden in de avond (de jeugd traint tot 20.30 uur). Voorlopig kan er worden ingeschreven voor trainingen op zaterdag 6 maart, zondag 7 maart, zaterdag 13 maart en zondag 14 maart. Iedere duo is zelf verantwoordelijk voor de invulling van zijn/haar eigen training. Er is geen trainer aanwezig.

Inschrijven voor een training kan door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je ontvangt dan een link naar een overzicht waarop je kunt zien op welke dag en op welke tijd er nog ruimte is om als duo te trainen. Je vult beide namen in en je reservering is compleet. Belangrijk blijft dat jij je aan de algemeen geldende maatregelen blijft houden.

Voor iedereen geldt:

  • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • buiten het sportveld houd je onderling 1,5 m afstand;
  • vermijd drukte;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sport locatie;
  • schud geen handen.

In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden. Wij willen benadrukken dat iedereen zijn of haar eigen afweging moet maken of hij/zij komt trainen.

Vanzelfsprekend zullen wij de ontwikkeling nauw gezet blijven volgen en iedereen nader informeren als hier aanleiding toe is.

Competitie

Het KNKV heeft nog geen mededelingen gedaan over de veldcompetitie in het voorjaar. De geldende corona maatregelen maken het helaas ook niet mogelijk om jeugdwedstrijden te spelen tegen andere korfbalverenigingen in Enschede. Meerdere verzoeken van DOS-WK om dit mogelijk te maken zijn door de gemeente afgewezen. 

Namens de commissie korfbal, Jan Willem Koops