Start seizoen 2021-2022

We staan aan de vooravond van een nieuw korfbalseizoen. Laten we er met elkaar voor zorgen dat het seizoen 2021-2022 zijn normale verloop krijgt met spannende en sportieve wedstrijden, met toeschouwers langs de zijlijn en na afloop een drankje in de kantine.

Voorbereiding

Alvorens de eerste wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 11/12 september moet er eerst weer worden getraind en worden er diverse oefenwedstrijden/toernooien gespeeld.

De selectie van DOS-WK heeft recent de training hervat en speelt zaterdag 14 augustus aanstaande haar eerste oefenwedstrijden tegen CKV Achilles, aanvang 15.30 uur DOS-WK 2 en aanvang 17.00 uur DOS-WK 1. Je bent van harte welkom.

De A-jeugd start met trainen op dinsdag 17 augustus, aanvang 19.00 uur. Alle overige jeugdteams, senioren 3 en 4, recreanten en Korfbalfit starten met trainen vanaf dinsdag 24 augustus volgens onderstaand schema.

Tijd

Dinsdag

Veld

Donderdag

18:00-19:00

 

 

 

 

 

19:00-20:00

 

 

19:00-20:30

 

 

 

20:30 – 21:30

 

 

20:30 – 22:00

F1 – F2

E1

D1 – D2

 

 

 

B1

C1

 

A1 – A2

 

 

 

S3 / recreanten

KorfbalFit

 

S1 – S2

2

3a

1

1a

1b

 

2

3

 

1

1a

1b

 

2

3

 

1

F1-F2

E1

 

D1

D2

 

B1

C1

 

 

A1

A2

 

S3

S4

 

S1 – S2

Onder voorbehoud van wijzigingen

Zaterdag 28 augustus vindt voor de 34e keer het E.J. de Mantoernooi plaats op de velden van DOS-WK. De eerste wedstrijden worden gespeeld om 12.00 uur. Dit toernooi is voor DOS-WK 1, DOS-WK 2 en A1. Het programma zal z.s.m. worden gepubliceerd op de website.

Dinsdag 31 augustus spelen DOS-WK B1 en DOS-WK C1 een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van HKC uit Hengelo. Beide wedstrijden starten om 19.00 uur op onze eigen accommodatie.

Zaterdag 4 september wordt voor de eerste keer het Avatarz jeugdtoernooi georganiseerd. De eerste editie is op onze eigen accommodatie en de intentie is om dit toernooi jaarlijks te laten terugkeren op steeds een andere locatie in Enschede. Deelnemers zijn alle jeugdteams van de Enschedese korfbalverenigingen EKC Nääs, KV Rigtersbleek, GKV Ons Clubje en DOS-WK. Het programma voor dit toernooi wordt z.s.m. gepubliceerd.

Competitie

Zaterdag 11 september start de competitie. Ten opzichte van de gepubliceerde indeling op de website zijn er wijzigen in de competitie indeling van DOS-WK 2 en DOS-WK A2. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het programma. Naar verwachting wordt het definitieve competitieprogramma uiterlijk 20 augustus door het KNKV gepubliceerd.

Samenwerking Twentse Korfbalschool

Goede trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het spelplezier en verdienen daarom aandacht en begeleiding. De afgelopen seizoenen hebben veel trainers de cursus korfbaltrainer 2 en/of korfbaltrainer 3 gevolgd. Dit seizoen gaan we samenwerken met de Twentse Korfbalschool. De trainers van de Twentse Korfbalschool, Samantha Schorn, Michel Zink en Gerd Nijkamp, gaan de jeugdtrainers van DOS-WK op het veld ondersteunen in het geven van trainingen en het uitvoeren van oefeningen. Omdat de trainers van de Twentse korfbalschool ook zelf nog actief zijn als trainer/coach en/of speler worden de jeugdtrainingen in de maand september verplaatst van de donderdagavond naar de vrijdagavond ( vrijdag 3 september, vrijdag 10 september, vrijdag 17 september en vrijdag 24 september). Verzoek aan een ieder om hier alvast rekening mee te houden!

Corona maatregelen

Per 26 juni zijn wedstrijden voor iedereen weer toegestaan en is publiek welkom bij wedstrijden en trainingen, met inachtneming van de anderhalve meter afstand.

Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 12 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

De kantine is geopend. Bezoekers houden minimaal 1,5 meter afstand en een vaste zitplaats is verplicht. De kantine zal zodanig worden ingericht dat aan deze voorwaarden zal worden voldaan. De kleedkamers zijn geopend en er is een mogelijkheid om te douchen. Graag met niet meer dan zes mensen tegelijk in één kleedkamer en houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Teambesprekingen voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de rust vinden plaats op het veld, dus niet in een kleedkamer en/of andere ruimte. 

Een volledig overzicht van alle andere corona maatregelen volgt zo spoedig mogelijk.  We vertrouwen op ieders eigen verantwoordelijkheid voor het naleven van deze regels.

Namens de commissie wensen wij spelers, trainers en supporters veel sportplezier.

Arine Schutte, Hillie de Vries, Marquerette ter Haar en Jan Willem Koops