Heb jij al een AVG?

Afgelopen seizoen hebben we u regelmatig geïnformeerd over de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG. Deze nieuwe wet, die sinds 25 mei 2018 van kracht is, heeft als doel om organisaties zorgvuldiger om te laten gaan met persoonsgegevens. Dit geldt ook voor sportverenigingen, dus ook voor DOS-WK.

Afgelopen seizoen hebben wij de zaken m.b.t. deze wet opgepakt. Zo hebben we bv. een Privacyverklaring opgesteld die via "Sociale veiligheid" op de DOS-WK website is in te zien. Ook is een Toestemmingsformulier opgesteld waarmee bestaande en nieuwe leden toestemming kunnen geven voor 2 zaken:

  1. het vastleggen en gebruiken van gegevens zodat wij onze administratie als vereniging correct kunnen voeren
  2. het opnemen, archiveren en via de DOS-WK website en Facebook pagina publiceren van foto- en videomateriaal voor verenigingsdoeleinden.

Van het toestemmingsformulier hebben we op dit moment zo’n 70 getekende exemplaren in ons archief. Dit betekent dat er nog veel leden niet een dergelijke verklaring hebben ingevuld. Via deze link Toestemmingsformulier of via het onderwerp "Sociale veiligheid" op de DOS-WK website kunt u het formulier downloaden. Print deze, vul hem in en lever hem in op de accommodatie of bij trainers/coaches t.a.v. René Gelderman.

Dank voor uw medewerking!