Europa Shield in Prostějov

Wat in 1992 begon met een korfbalpromotietour naar Prostějov is op dit moment uitgegroeid tot een ontzettend mooi samenwerkingsverband tussen beide verenigingen.

Na de eerste trips over en weer werd het wat stiller, maar na de trip in 2010 kwam Korfbalový klub SK RG Prostějov vrijwel elk jaar naar Enschede voor een trainingskamp. In klein comité gingen we ook jaarlijks die kant op en in 2016 en 2018 weer met de gehele A en B jeugd.

Doelstelling was en blijft het verbreden en versterken van het korfbal aldaar. Daaraan werkend zijn we aan beide kanten vele mooie belevenissen en ervaringen rijker.

Komend weekend organiseren onze vrienden in Prostějov het IKF Europa Shield 2019 - Korfball (IKF ES 2019). Daaraan doen de nummers twee van 7 landen en de organiserende vereniging mee. Nederland en België doen niet mee en dat maakt het altijd een spannend en niet te voorspellen toernooi. (12 verschillende winnaars in de afgelopen 17 edities)

Het toernooi start vrijdag en zal live te volgen zijn via livestream, we zullen jullie daarvan later op de hoogte stellen. Namens DOS-WK zullen Marcel en Henri Dekker aanwezig zijn om de geelhemden aan te moedigen.

Laat ook jullie support blijken via Facebook zodat we oprecht kunnen zeggen:

Wij zijn trotse supporters van Prostějov!