Verslag DOS-WK B1 uit bij Wageningen

Wageningen B2 - DOS-WK B1: 13-5 (9-0)

Aanval: Marlies, Vera, Joas, Tristan
Verdediging: Alysha, Pien, Dylan, Leon
Wissel: Sofie

Na al het lekkere eten en wellicht hier en daar een slokje wijn was de vakantie voorbij. Het nieuwe jaar is aangebroken, een jaar waarin we samen weer veel mooie dingen gaan beleven. Allereerst de wedstrijd uit bij Wageningen. Een bekende tegenstander, waar we op het veld twee keer van verloren. We hadden dus wat recht te zetten.

Wageningen begon sterk aan de wedstrijd met twee snelle goals. Daarna zat de verdediging er goed bij en werd het lang dicht gehouden. Onze aanval had het echter ook moeilijk en kwam bijna niet tot kansen. Zo'n tien minuten voor rust wist Wageningen weer te scoren en even later viel ook de 4-0 binnen. De wil om te winnen leek gebroken, want Wageningen mocht de laatste vijf minuten voor rust doen wat ze wilden. Overal waren we een stap te laat bij. Het resultaat? Een 9-0 ruststand.

Na de rust werd wel de strijd geleverd die er eigenlijk de hele wedstrijd moet zijn. Duels werden feller aangegaan en er werd sterk verdedigd. Ook aanvallend waren er goede kansen. Deze kansen werden in de tweede helft beter afgemaakt, waar dat in de eerste helft niet gebeurde. Via 9-1 en 11-2 kwamen we terug tot 11-4. De wedstrijd was met de rust al gespeeld, dus spannend is het nooit meer geworden, maar de dingen die de ploeg in de tweede helft liet zien waren goed. Tot het eind van de wedstrijd werd dit volgehouden. Eindstand: 13-5.

Achteraf waren er boze en teleurgestelde gezichten. De ploeg had zelf ook in de gaten dat de eerste helft beter had gemoeten. Samen gaan we er naartoe werken om het niveau van de tweede helft een hele wedstrijd vol te kunnen houden. Volgende week wordt er thuis gespeeld en gaan ze laten zien dat ze dit kunnen. Om 13:00 treden wij aan tegen Fiducia. Komt dat zien!