De laatste wedstrijden van het seizoen 2021-2022

De komende weekenden worden de laatste wedstrijden van het seizoen 2021-2022 gespeeld. Het tweede seizoen op rij dat door het Corona virus een ander verloop kreeg dan gewenst. Gelukkig hebben alle wedstrijden in het voorjaar, tot op heden, doorgang kunnen vinden.  Hopelijk kunnen we het veldseizoen met enkele kampioenen afsluiten. DOS-WK 1 maakt een meer dan reële kans op het kampioenschap in de tweede klasse. Zaterdag 28 mei speelt het de belangrijke thuiswedstrijden tegen medetitelkandidaat Oranje Zwart uit Zwolle. De voorsprong in de stand is één punt in het voordeel van DOS-WK. De wedstrijd in Zwolle is door DOS-WK met minimaal verschil verloren. Hierbij een oproep om het eerste team te komen aanmoedigen en ze te helpen aan een overwinning.

Het tweede team is vanaf de hervatting van de veldcompetitie nog ongeslagen. Kan het haar ongeslagen status behouden? Een tweede plaats in de reserve 3e klasse lijkt voor dit team het maximaal haalbare. Om dit te bewerkstelligen moeten de laatste drie wedstrijden van dit seizoen worden gewonnen om te beginnen zaterdag 28 mei tegen Oranje Zwart 2.

Ook bij onze jeugdploegen zijn er kampioenschappen mogelijk maar plezier en elke training en wedstrijd beter worden is misschien nog wel belangrijker. De commissie korfbal volgt alle uitslagen nauwlettend en de mogelijke kampioenen kunnen rekenen op een helden onthaal.

Save the date: zaterdag 25 juni 2022

Het seizoen wordt voor onze jeugdleden weer afgesloten met het jeugdkamp van vrijdagavond 1 juli t/m zondagmiddag 3 juli. Korfballend sluiten wij het seizoen af met deelname aan het jeugdtoernooi van Oost Arnhem op zaterdag 25 juni. Dit toernooi is voor alle jeugdspelers vanaf de D- tot en met de A-jeugd van dit seizoen. Ook dit keer gaan we per bus naar Arnhem. Informatie over tijden en programma volgen t.z.t. Zorg dat jij er bij bent! Kun je absoluut niet, dan graag afmelden bij Arine Schutte (niet bij je trainer(s)).

Voorbereiding seizoen 2022-2023

Sinds de jaarwisseling is de commissie korfbal bezig met de teamindeling voor het seizoen 2022-2023. Naar mate de tijd vordert krijgt dit een steeds definitiever karakter. Medio juni hopen wij iedereen te kunnen informeren over de teamindeling voor het seizoen 2022-2023. Bij de jeugd zullen we de competitie starten met twee A-teams, twee C-teams, één D-team, drie E-teams en twee F-teams. Aankomend seizoen helaas geen B-team. De spelers van het huidige B-team zullen per volgend seizoen ingedeeld worden in de A-jeugd.

Historisch is het besluit dat DOS-WK 4 (ook wel Zondag 1 genoemd), als laatste team van de vereniging, met ingang van het nieuwe seizoen haar competitie wedstrijden op zaterdag gaat spelen. Dit besluit is genomen na een inventarisatie en een gesprek met betrokkenen. Het in teamverband sporten op zondag neemt in veel sporten af, ook in de korfbalsport. Het aantal teams uitkomend in het breedtekorfbal in de regio Oost is de afgelopen 7 jaar met bijna 70% afgenomen. Blijvend op zondag spelen betekent langere reistijden en meerdere keren per seizoen dezelfde tegenstanders ontmoeten. De commissie korfbal is blij met dit besluit en de wijze waarop dit tot stand is gekomen.

Ook nieuw in het seizoen 2022-2023 is dat er een team gaat uitkomen in de midweek competitie van het KNKV. Een groep oud-korfballers traint al weer enige tijd maar gaat nu ook op dinsdag- of woensdagavond wedstrijden spelen in de regio. Een fantastische ontwikkeling waarmee we weer leden aan onze vereniging kunnen binden. Heb je interesse om in dit team te spelen? Meld je bij Hillie de Vries of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2e Avatarz jeugdtoernooi: zaterdag 4 september 

Ter voorbereiding op het nieuwe korfbalseizoen organiseert DOS-WK in samenwerking met de Enschedese korfbalverenigingen NRC '22 (fusie tussen KV Rigtersbleek en EKC Nääs) en GKV Ons Clubje het 2e Avatarz jeugdtoernooi op zaterdag 4 september 2022. In samenspraak met de andere twee verenigingen is er voor gekozen om de twee editie van het toernooi weer op de accommodatie van DOS-WK te spelen. Noteer alvast deze datum en laten we ervoor zorgen dat wij er samen weer een geweldig korfbalfeest van maken.

Het lopende seizoen valt er nog veel te winnen. Voor het aanstaande seizoen nog veel te organiseren. Wil je hiermee helpen? We zoeken o.a. nog trainers/coaches voor onze jeugdploegen. Interesse? We horen het graag.

Commissie korfbal,

Arine Schutte, Hillie de Vries, Mandy Blokhuis, Marquerrette ter Haar en Jan Willem Koops