In Memoriam – Marius Sterk

Afgelopen zaterdagmorgen bereikte ons het trieste bericht dat ons erelid Marius Sterk eerder die ochtend was overleden. Marius kampte afgelopen tijd met problemen met één van zijn ogen, maar had dit goed onder controle. Rond de zomer is echter een vorm van kanker geconstateerd waarvan hij de strijd helaas niet kon winnen.

Marius was, zoals gezegd, erelid van DOS-WK; een onderscheiding die hij absoluut verdiende. Ondanks dat hij binnen de lijnen van een korfbalveld nooit actief was geweest, raakte hij toch door zijn zonen Gert en Robert betrokken bij de KV Wesselerbrink. Buiten de lijnen heeft hij ontzettend veel voor DOS-WK betekend.

Indien je hem vroeg wat zijn beste herinnering aan de korfbalvereniging was, kwam altijd de bouw van de kantine ’t Trefhoes als eerste naar voren. Vanaf maart 1983, toen de eerste schop in de grond ging, beleefde hij zeer veel plezier aan het bouwen van een kantine die tot op de dag van vandaag nog onze thuisbasis is. Vele uren zijn er door een vaste groep bouwers besteed en heel veel moeite is gedaan om op zo’n gunstige wijze alle materialen voor de vereniging samen te sprokkelen. In juni 1984 werden de deuren officieel en feestelijk geopend. ’t Trefhoes was er nooit gekomen zonder de eindeloze inzet van Marius.

Maar bouwen op een bouwplaats was niet zijn enige kwaliteit. Ook op bestuurlijk vlak bezat Marius het talent om een vereniging uit te bouwen. In 1981 nam hij de voorzittershamer over van Gerard Hopster, om deze na 5 intensieve jaren weer door te geven aan Philip Tepper. Een andere kwaliteit van Marius was zijn gevoel voor cijfers. Kort na de fusie was hij dan ook penningmeester van onze vereniging en vele jaren hield hij menig penningmeester en kascontrolecommissie bij de les door zijn scherpe vragen over de jaarrekening en balans tijdens vele ledenvergaderingen.

Om ons huishoudboekje in zijn tijd sluitend te krijgen, was Marius ook de drijvende kracht achter diverse financiële acties. Zo kent bijvoorbeeld ieder wat ouder lid nog de befaamde Wildactie waarbij leden met meerdere wagens de zuidwijken introkken met ringen vol lotjes. Ter plekke kon men zomaar eigenaar zijn van een kalkoenbout of een hele haan, terwijl de verenigingskas er wel bij voer. Ook de vele goedbezochte bingo’s waren het initiatief van Marius en brachten de vereniging de nodige guldens in kas.

Verdriet trof Marius toen hij enkele jaren geleden zijn vrouw Ans moest verliezen. Beide werkten jarenlang schouder aan schouder in hun tentenreparatiebedrijf en waren een graag gezien stel langs de korfbalvelden.

Met Marius gaat een erelid verloren die heel veel voor onze vereniging heeft betekend. Wij wensen de familie heel veel sterkte bij dit verlies.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen en de familie te condoleren op:

Donderdag 7 oktober vanaf 19:00 uur

Uitvaartcentrum De Vredehof

Wethouder Beverstraat 104, 7543 BN Enschede

 

Namens korfbalvereniging DOS-WK,

René Gelderman

voorzitter