AvaTarZ Jeugdtoernooi groot succes

Afgelopen weekend was het dan zover: het eerste AvaTarZ Jeugdtoernooi. Dit toernooi, voortgekomen uit overleggen tussen Rigtersbleek, Nääs, Ons Clubje en DOS-WK en gesponsord door AvaTarZ Nature Park, is het voorbeeld van hoe de Enschedese verenigingen ook samen sterk kunnen zijn.

DOS-WK was gastheer van het eerste toernooi vanwege de hernieuwde kunstgrasvelden. Vanwege Covid-19 is dit toernooi herhaaldelijk uitgesteld. Volgende jaargangen zullen bij de andere Enschedese verenigingen plaatsvinden.

Een toernooicommissie was al mooi op tijd gestart met de voorbereidingen. Op de gebieden Korfbal, Beleving, PR en Facilitair zijn de nodige acties gepland waarmee we aan de slag zijn gegaan. Anderhalve week voor het toernooi kwamen we nog één keer samen om de laatste puntjes op de “i” te zetten.

En dan de grote dag. Om te beginnen stralend weer: wat een geluk. Al vroeg in de ochtend wordt het springkussen geleverd en aansluitend bouwen we alle overige zaken op. Tegen tienen opent de sponsor AvaTarZ het toernooi en kan er lekker gekorfbald worden. Er worden maar liefst 30 teams op de foto gezet en 260 foto’s afgedrukt, ingeplakt en uitgedeeld. Alle kinderen smullen in het zonnetje nog van een welverdiend ijsje.

Het toernooi wordt uiteindelijk gewonnen door GKV Ons Clubje. Een prachtige winnaar gezien hun proactieve bijdrage aan het toernooi en het grote succes dat zij afgelopen jaren hebben met hun jeugdafdeling. Rondom de oefenwedstrijden van DOS-WK 2 en 1 ruimen we de laatste spullen op, waarna een welverdiend biertje voor ons klaarstaat.

Een prachtig toernooi. Alle medewerkers dank voor jullie bijdrage en sponsor AvaTarZ voor alle steun hiervoor.

René Gelderman