Verslag DOS-WK B1 uit bij Tweemaal Zes

Tweemaal Zes B1 - DOS-WK B1: 13-4 (5-1)

Aanval: Alysha, Sofie, Dylan, Leon
Verdediging: Marlies, Pien, Joas, Tristan
Wissel: Vera

Om half 9 's ochtends stond iedereen fris en fruitig klaar om te vertrekken richting deze verre uitwedstrijd. Oké, misschien was nog niet iedereen helemaal wakker, mede dankzij de nodige kerstgala's. Hier en daar werd nog wat geslapen in de auto.

Hoe dan ook, we moesten er staan met z'n allen. Aan het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het aanvalsvak wat moeite had met het creëren van kansen. Acties werden net te laat ingezet, waardoor het tempo laag was. Verdedigend stond het goed, maar uiteindelijk moesten we toch de 1-0 en 2-0 incasseren.

De tweede aanval kwam makkelijker tot kansen, maar wist ook de korf nog niet te vinden. Bovendien stond er een snelle heer met een goed schot in het tweede aanvalsvak van Tweemaal Zes. Onze verdediging had grote moeite om hem van het scoren af te houden.

Het was uiteindelijk Alysha die bij een stand van 4-0 het eerste doelpunt maakte met een schot van afstand. Bij 5-1 gingen we de rust in.

Na rust liep Tweemaal Zes veder uit naar een stand van 8-1. Daarna kregen wij ineens de geest en kwamen we met drie doelpunten in korte tijd terug tot 9-4 en lieten we zien wel degelijk goed te kunnen korfballen. Zou het nog spannend worden?

Het antwoord daarop volgde snel, want we moesten toch weer een aantal tegendoelpunten incasseren. Bij een stand van 13-4 floot de scheidsrechter af. Zonder punten moesten we weer anderhalf uur in de auto terug naar huis.

Een wedstrijd om met gemengde gevoelens op terug te kijken. Aan de ene kant verliep het moeizaam, maar in andere fases van de wedstrijd lieten we goede dingen zien. De stijgende lijn is zichtbaar, maar er zijn genoeg punten om verder op te trainen.

Deze wedstrijd was tevens de laatste van het jaar 2018. Voor mij een kans om iedereen een fijne kerst te wensen en en goede jaarwisseling. We zien elkaar weer in 2019!

De volgende wedstrijd is op 12 januari in Wageningen. Deze ploeg staat met 2 punten een plek boven ons.