Update corona 8-2-2021

Na een tijdje radiostilte leek het ons goed om weer eens een update te geven over diverse zaken.

Zojuist is bekendgemaakt dat de “avondklok” nog t/m 2 maart van kracht blijft en daarmee gelijk opgaat met de “lockdown”. Een besluit dat ons geduld weer langer op de proef stelt, maar i.v.m. de cijfers toch echt noodzakelijk is. We zullen nog even moeten blijven zoeken naar wegen om ons verenigingsleven een beetje te laten bloeien.

DOS-WK heeft de afgelopen weken enkele mooie “online” activiteiten gekend: zo kwam de goedheiligman speciaal naar ’t Trefhoes voor een Livestream en hebben we 2021 ingeluid met een DOS-WK Nieuwjaar programma. Voor vrijdag 12-2 staat de Quarantaine Bingo gepland.

Qua sportieve activiteiten is het nog even tam. De lockdown maakte een abrupt einde aan de trainingen in de zaal. Komende zaterdag 13-2 hebben we de eerste activiteiten op het veld gepland waarbij het weer op dit moment nog voor onzekerheid zorgt: bij vorst mogen we nl. niet op onze kunstgrasmat.

De Korfbal League heeft op 16 januari jl. wel een start gemaakt. Net als bij andere sporten mocht deze topcompetitie weer starten en kunnen we via Eyecons weer wekelijks de nodige korfbalwedstrijden kijken. Dat geeft de kriebels om onze eigens sporters weer te kunnen zien vlammen binnen de lijnen …

Tijdens de laatste bestuursvergadering heeft onze penningmeester ons een update gegeven van de financiële status van onze vereniging. Het leek ons goed daarover ook richting de leden iets te communiceren. De situatie tot eind januari ziet er zeer positief uit. De stop van het zaalseizoen zorgt ervoor dat we op één van onze grootste uitgaven een voordeel hebben: zaalhuur. Besturen is echter ook vooruitzien. Een belangrijke bron van inkomsten is nl. nog zeer onzeker: kantine inkomsten. De uiteindelijke financiële impact is daarom nog niet helemaal duidelijk.

In alle gevallen geldt wat we reeds eerder hebben bericht. DOS-WK is een vereniging en geen commerciële sportaanbieder. Alle mogelijke tekorten of overschotten komen de leden toe. Onze verwachting is dat er geen tekort zal ontstaan. In geval van een significant overschot zal het bestuur de jaarvergadering een voorstel doen hoe hier gepast mee om te gaan.

Tot zover de update. Zodra er weer nieuws is over avondklokken en/of lockdowns, hoort u van ons. Blijf de DOS-WK media volgen voor de volgende digitale en/of sportieve activiteiten.

 

René Gelderman