Verslag DOS-WK B1 thuis tegen Elburg B1

DOS-WK B1 - Elburg B1: 4-5 (1-4)

Aanval: Pien, Sofie, Dylan, Leon
Verdediging: Marlies, Vera, Joas, Tristan
Wissels: Alysha, Jay

Deze week mocht de B1 aantreden tegen Elburg B1, die vorige week hun eerste punten gehaald hadden tegen Tweemaal Zes. De eerste helft bleek er een van de gemiste kansen. Al vroeg in de wedstrijd hadden wij de score kunnen openen met een aantal doorloopballen en schoten die net niet vielen. Ondanks goed werk van de verdediging moesten we toezien hoe Elburg uitliep naar een 0-3 voorsprong. Uiteindelijk wisten we toch de korf te vinden, maar Elburg had daar voor rust nog een antwoord op, 1-4 ruststand.

Omdat Elburg erg veel de aangeef zocht in de aanval werd er nog extra nadruk gelegd op het voorverdedigen. Dit werd in de tweede helft zeer goed gedaan. Verder was het enkel vertrouwen hebben in de afronding.

Wat volgde was een tweede helft waarin sterk werd verdedigd. Doelpunt voor doelpunt wisten we dichterbij te komen, tot er een stand van 4-4 op het bord stond, met een bloedstollende eindfase als resultaat.

In deze eindfase bleek Elburg beter het hoofd koel te kunnen houden. Waar wij vaak snel de bal kwijt waren speelden zij juist lange aanvallen. Helaas moesten wij in de laatste minuut een strafworp incasseren, die netjes afgemaakt werd door Elburg. Eindstand 4-5.In een wedstrijd met weinig doelpunten waren we er dichtbij, maar trokken we net aan het kortste eind. Deze week een vrij weekend, waarna we op 15 december af zullen reizen naar Tweemaal Zes in Maartensdijk, om daar te proberen de eerste punten binnen te slepen.