Verslag DOS-WK B1 uit bij Oost Arnhem

Oost Arnhem B1 - DOS-WK B1: 22-8 (14-3)

Aanval: Alysha, Sofie, Dylan, Leon

Verdediging: Marlies, Vera, Jay, Joas

Wissels: Pien, Tristan

Zaterdag 24 december, de eerste zaalwedstrijd op de vroege ochtend. Meteen een lange rit, maar vol goede moed zijn we richting Arnhem gegaan, niet wetende wat we konden verwachten van deze tegenstander die op het veld een klasse hoger speelt.

Al bij het inschieten werd er flink lawaai gemaakt door het Arnhemse publiek met een toeter en een trommel. Dit lawaai hield gedurende de beginfase van de wedstrijd aan. Het was duidelijk dat we er aardig van onder de indruk waren, want binnen no-time stond er een 5-0 achterstand op het scorebord. Overal net een stapje te laat in de verdediging, waardoor de tegenstander vrij aan kon leggen en met scherp schoot.

Na deze snelle start wist Oost Arnhem de voorsprong in het eerste kwart verder uit te bouwen naar 9-0, wat een time-out van onze kant tot gevolg had. Hierin werd de nadruk gelegd op het voorverdedigen en de beginafstand in het voorveld, maar werd ook de aanval positief benoemd. Aanvallend werden er namelijk wel genoeg kansen gecreëerd en goede aanvallen opgezet. Alleen de afronding miste nog.

En de afronding die kwam er. Het eerste doelpunt na de time-out was voor ons. Uiteindelijk zou er een 14-3 ruststand op het bord staan. De tegenstander had op dat moment al 8 doelpunten van afstand gemaakt.

In de pauze was er wederom veel aandacht voor het verdedigen, maar ook enkele tips om in de aanval makkelijker vrij te komen. Opdracht de tweede helft: tegenstanders dicht blijven volgen en niet loslaten na het schot.

Oost Arnhem wist hier na de rust goed gebruik van te maken. Door middel van drie doorloopballen liepen ze verder uit naar 18-3. Daarna was het echter onze beurt om te gaan scoren. Er werd beter verdedigd en met enkele doelpunten op rij kwamen we nog terug tot 18-8. Door wat concentratieverlies in de eindfase moesten we na een prima tweede helft genoegen nemen met een 22-8 eindstand.

Al met al was het een leerzame wedstrijd tegen een tegenstander die duidelijk al een stuk verder is in de ontwikkeling van hun spel. Verdedigend zal er een tandje bij moeten, maar aanvallend werd er goed gespeeld en waren er voldoende kansen.

Komende zaterdag, 1 december, wordt er om 15:00 thuisgespeeld in de Diekmanhal tegen Elburg B1, die hun eerste wedstrijd met 11-10 van Tweemaal Zes B1 wisten te winnen. Komt allen kijken en onze B1 aanmoedigen!