Zomaar een zaterdag

Afgelopen zaterdag was z'on typische korfbal zaterdag. Al op tijd aanwezig op onze eigen accommodatie om te vertrekken met de E1 naar Nijverdal. Vanaf de parkeerplaats de eerste werkzaamheden voor de aanleg van het mountainbike parcours van onze buren bekeken.

E1 is van meet af aan te sterk voor de leeftijdsgenoten van NKC. Een 1-9 overwinning wordt door de scheidsrechter genoteerd. Met acht punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van +37 kan E1 aanstaande zaterdag kampioen worden in haar klasse. De kampioenswedstrijd is tegen Zwart Wit E2 en start om 10:45 uur op ons eigen veld.

Van Nijverdal naar Vriezenveen om onze A1 te zien spelen. De eerste twintig minuten wordt er prima gespeeld en worden de fouten van de tegenstander omgezet in doelpunten. De ploeg verzuimd de wedstrijd voor rust al te beslissen en laat de tegenstander in leven. En zoals dan zo vaak sta je dan aan het einde van de wedstrijd met lege handen. Zo ook A1. Een 16 - 11 nederlaag. Een wedstrijd vol met inzet, passie, mooie doelpunten en veel leermomenten.

Van Vriezenveen naar Enschede. Een bezoek aan de Sport Info Markt in Winkelcentrum Zuid. De ledenwerf commissie, ondersteund door jeugdspelers, promoten hier de korfbalsport en DOS-WK in het bijzonder. Op meerdere korfbalpalen worden kinderen uitgenodigd om op de korf te schieten. Een compliment aan de ledenwerf commissie voor de professionele wijze waarop deze middag is aangepakt.

Hierna nog even door naar ons eigen veld. In de najaarszon speelt DOS-WK 3 haar wedstrijd. In de eerste helft blijft dit team keurig in het spoor van haar tegenstander. Gedurende de tweede helft gaat de kaars bij de blauw-witten langzaam uit terwijl de tegenstander nog even versnelt. Helaas geen punten.

Kortom, een zaterdag waarin weer velen (vrije) tijd in onze vereniging hebben gestoken. Spelers, speelsters, coaches, chauffeurs, scheidsrechters, barmedewerkers en al die anderen. Dank je wel hiervoor. Volgend weekend weer?

Jan Willem Koops

bestuurslid korfbal