De kop is eraf

De najaarscompetitie is voor de meeste jeugdteams halverwege. Ter voorbereiding op het seizoen speelden al onze teams enkele wedstrijdstrijden tijdens het Avatarz jeugdtoernooi om vervolgens een week later de eerste competitieronde te spelen.

A1 heeft het moeilijk in de tweede klasse van het wedstrijdkorfbal. Diverse mutaties ten opzichte van vorig seizoen en enkele blessures aan de dameszijde zorgen voor een lastige competitiestart. Wellicht dat in de wedstrijden tegen de stadgenoten de noodzakelijke punten gehaald kunnen worden.

DOS-WK A2 is misschien wel dé verrassing van deze najaarscompetitie. Na drie speelronden, drie overtuigende zeges. Na twee gewonnen wedstrijden straalden de dames op het terras van ’t Trefhoes en werd er al hardop gesproken over een mogelijk kampioenschap.

DOS-WK B1 speelden tot op heden twee wedstrijden en is helaas nog zonder punten. Een team waarin het onderlinge niveauverschil groot is en een mooi uitdaging voor de trainers Tonke en Vincent om gedurende het seizoen dit verschil kleiner te maken. Nija Schuler is recentelijk geselecteerd voor het Regionaal Talenten team ‘Het Oosten’onder 15 jaar. Nija, van harte gefeliciteerd en geniet van deze periode.

Een ander team dat tot heden al haar wedstrijden heeft gewonnen is C1. Dit team dat bestaat uit een mix van eerste- en tweede jaars C-spelers  en is  onder leiding van Carline en Alex, in korte tijd een hecht team geworden. Aankomende week wacht dit team de belangrijke uit wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van KVZ.

DOS-WK D1 speelt in een poule waarin drie van de vier teams weinig voor elkaar onder doen. De meest recente wedstrijd tegen Amicitia D2 is hier een mooi voorbeeld van. Spannend tot de laatste seconde, met positieve coaches en enthousiaste ouders langs de zijlijn, en een terechte 9-9 eindstand.

DOS-WK D2 speelt in een poule waarin de krachtsverschillen veel te groot zijn. Verschillen van 15 doelpunten of meer dragen niet bij aan het spelplezier van onze eigen spelers en die van de tegenstander. Het positieve nieuws is dat dit team de afgelopen maanden is aangevuld met enkele nieuwe leden. Tijdens de komende zaalcompetitie gaat D2  als achttal uitkomen en in twee vakken spelen en dus ook in een andere poule.

E1 speelde enkele aantrekkelijke wedstrijden in een poule waarin de krachtsverschillen minimaal zijn. Aanstaande zaterdag treft het in eigen huis koploper Blauw Zwart E2. Kan E1 voor een verrassing zorgen? Komt dat zien. Vanaf 10.00 uur aan de Geessinkweg. Ook onze E-jeugd is de afgelopen weken gegroeid. Mocht dit doorzetten dan wordt voor de komende zaalcompetitie een tweede E-team ingeschreven.

DOS-WK F1 heeft tot op heden alle drie de wedstrijden nog gewonnen. Als F1 aanstaande zaterdag wint van de leeftijdsgenoten van Ons Clubje mogen de spelers en coaches zich laten kronen tot kampioen van de najaarscompetitie. De wedstrijd van F1 start zaterdagmorgen om 09:15 uur op het veld van Ons Clubje, Ekersijk 210 in Glanerbrug.

De spelers en speelster van DOS-WK F2 bleven in de eerste wedstrijden net aan de verkeerde kant van de score. Tegen Amicitia F2 werden, in een spannende wedstrijd, de eerste punten gehaald.

Samenwerking Twentse Korfbalschool

De afgelopen vier weken zijn onze trainers/coaches op het veld ‘geholpen’ door de trainers van de Twentse Korfbalschool. Alle trainers hebben na twee weken een tussentijdse evaluatie ontvangen en zijn gedurende de trainingen voorzien van tips en hebben feedback gekregen op de oefeningen. Binnenkort ontvangen de trainers een eindevaluatie en zullen we dit samen bespreken ter voorbereiding op de zaalcompetitie. De samenwerking met de Twentse Korfbalschool zal in het voorjaar van 2022 een vervolg krijgen.

Namens de commissie korfbal wensen wij alle teams veel succes en plezier bij de laatste drie speelronden van de najaarscompetitie.

Jan Willem Koops