DOS-WK krijgt 5.000 euro voor G-Korfbal

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor DOS-WK uit Enschede! De korfbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. DOS-WK gaat het geld gebruiken om G-Korfbal (korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking) op te starten.

Lieke Gelderman, lid van de commissie G-Korfbal van DOS-WK: “We zijn hier heel blij mee! We kunnen nu een mooie start maken met het opzetten van het eerste G-Korfbalteam in Twente. G-Korfbal bij DOS-WK is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. Heel mooi dat we volgend seizoen een enthousiaste groep G-korfballers kunnen toevoegen aan onze vereniging.”

 

‘Clubs van de Week’

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

 

G-Korfbal

Korfbal voor gehandicapten, oftewel G-Korfbal, is nog dun bezaaid in onze regio. Devinco in Deventer en Juventa in Hardenberg zijn de dichtstbijzijnde verenigingen met een bloeiende G-afdeling. DOS-WK wil zich inzetten om dit voor Enschede en omgeving aan te bieden. “Wij staan daarin volledig achter de visie van het Nationaal Sportakkoord op Inclusief sporten en bewegen waarbij de ambitie is dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen” aldus voorzitter René Gelderman.

 

Korfbalvereniging DOS-WK

Op dit moment is DOS-WK druk met de voorbereidingen. De werving van trainers/begeleiders is grotendeels al gedaan. Een groep van 10 enthousiaste en ervaren trainers is beschikbaar om de G-Korfbaltrainingen te gaan verzorgen. Werving van sporters is nog in volle gang. Er zijn hiertoe meerdere Clinics op locaties van woongroepen gegeven en de uitnodigingen voor de eerste training op zaterdag 11 september zijn verstuurd. DOS-WK vindt het verenigingsleven meer dan alleen sporten. Dit betekent dat, naast de trainingen, er voor de G-afdeling ook meerdere malen per seizoen een activiteit in ’t Trefhoes georganiseerd zal worden zoals een bingo of playbackshow.

 

Eerste training: zaterdag 11 september van 10:00 tot 11:00 uur

Aansluitend koffie/thee/broodje tot ca. 11:30 uur

Voor meer informatie: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.