Twee DOS kanjers overleden

In een vereniging als de onze deel je samen veel lief en leed. Helaas is dit keer het laatste het geval. In de afgelopen dagen werden we twee keer onaangenaam verrast door een overlijdensbericht.  Twee keer betrof het een persoon welke zijn sporen in de geschiedenis van DOS-WK heeft achter gelaten.

Eerst hoorden we van het overlijden van Gezinus Klein. Eén van de vele kinderen uit het grote gezin Klein welke de korfbalschoenen aantrok. Vele jaren speelde Gezinus bij ons en via het juniorenteam kwam hij terecht in de selectie en speelde een aantal jaren in ons eerste team. Zijn snelheid was een goed wapen binnen de lijnen, maar we denken ook vaak aan zijn schaterende lach en zijn vrolijke streken buiten het veld.

Een paar dagen later het telefoontje dat Koos de Groot de strijd tegen zijn ziekte had moeten opgeven. Koos vervulde in de jaren ‘80 een belangrijke rol als conditietrainer van onze selectie. Samen met Jan Berfelo zorgde hij er mede voor dat ons eerste in het zaalseizoen 80-81 de kampioensbloemen binnen haalde. Koos was vaak op ons veld te zien mede omdat zijn dochter Esther in onze jeugd korfbalde.  Een van de andere talenten van Koos was zijn tekenkunst, ragfijn kon hij met enige lijnen neerzetten wat hij bedoelde of zag. Hieronder zijn tekening van het kampioensteam 80-81:

Wij wensen beide partners,  families en vrienden veel sterkte om dit verlies te dragen en voor vele leden welke Koos en Gezinus hebben gekend goede memories.  Ondergetekende heeft deze zeker, mannen met een eigen wijsje en veel humor in hun bagage waarmee ik vele mooie korfbalmomenten heb beleefd.

Namens DOS-WK

Bert Sanders