Vossenjacht JAC

 

Vrijdag 27 September stond onze jaarlijkse vossenjacht weer op de planning. Met heel veel zoeken en speuren hebben alle groepjes onze 13 vossen gevonden. Van kangoeroe tot kampeerder, van monnik tot boer ze kwamen allemaal voorbij! Vol enthousiasme gingen allereerst de jonge jeugd en de kangoeroes van start. Gelukkig voor de jonge jeugd was het op dat tijdstip nog niet donker en waren de vossen makkelijk te vinden. De ene na de andere letter sleepte ze binnen. Zelfs het wegrennen van de kangoeroe en de tijger deed de jonge jeugd helemaal niks! Soms met wat hulp van de begeleiders die hebben geholpen om een aantal wilde dieren te vangen. Na wat gepuzzel kwamen ze uiteindelijk tot het sleutelwoord! Met als beloning wat drinken en wat lekkers!

Om 19:00 uur was het tijd voor de oudere jeugd, onze helden in het donker. Ook op zoek naar onze 13 vossen, die nu een stuk moeilijker te vinden waren. Elk groepje liep onze boer die gezellig stond te harken straal voorbij! Ook bij de oudere jeugd hadden de vossen geen kans om te ontkomen, zelf naar meerdere pogingen om te ontsnappen. Ondertussen hoorde we via via dat de oudere jeugd nog maar een paar vossen moest vinden. Met behulp van GPS, lichtsignalen en zelfs een hele escorte was het soms moeilijk om de laatste vossen te vinden. Alle groepjes hadden het sleutelwoord geraden, gegokt of toch stiekem afgeluisterd van een ander groepje. Ondanks dit kreeg iedereen nog wat te drinken en wat lekkers.
 
Voor ons als JAC een zeer geslaagde activiteit! Vossen en begeleiders nogmaals bedankt voor de hulp! En tot de volgende Halloween activiteit op vrijdag 1 november!
 

Groetjes de JAC