We zijn weer begonnen!

Het korfbalseizoen is al weer twee competitieronden onderweg. De eerste resultaten stemmen tot tevredenheid maar nog belangrijker is dat wij individuele spelers en speelsters wekelijks beter zien korfballen. Een compliment voor onze trainers-coaches die wekelijks vele uren bezig zijn met het voorbereiden van trainingen en wedstrijden. 

Wat echter opvalt is dat kinderen regelmatig niet aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden. Natuurlijk, de agenda's zijn overvol met school, sport, muziekles, bijbaan enzovoort. Ja, je kunt een keer ziek zijn. Maar je hebt ook gekozen om te gaan korfballen. En korfbal is een teamsport, synoniemen hiervoor zijn ploegensport, sporten in groepsverband, en samenspel. Als er tijdens trainingen en wedstrijden kinderen ontbreken dan moeten trainers-coaches en de wedstrijdsecretaresse improviseren om toch een complete ploeg het veld in te krijgen of een oefening op de training aan te passen. Vervelend en lastig en veelvuldige afwezigheid leidt ook tot teleurstelling bij teamgenoten.

Daarom een dringend beroep aan iedereen om aanwezig te zijn bij iedere training en wedstrijd. Samen sporten is dubbel zo leuk!

Jan Willem Koops

bestuurslid Korfbal