Het zaalseizoen zit erop: een terugblik

Het afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden gespeeld in de zaal. Voor de meeste korfballiefhebbers is de zaalcompetitie de mooiste en belangrijkste competitie, maar de voorjaarstemperatuur van afgelopen weekend doet ons toch ook wel verlangen naar de wedstrijden buiten en de sfeer en gezelligheid van de eigen accommodatie.

Terugkijkend op de zaalcompetitie kunnen wij in zijn algemeenheid tevreden zijn. DOS-WK 1 & 2 hebben zich weten te handhaven in de 2e klasse. DOS-WK 1 wist de onbetwiste kampioen Victum bijna de eerste punten af te snoepen en ook de laatste thuiswedstrijd tegen KVZ biedt goede hoop voor de aanstaande veldcompetitie. Het tweede team wist tijdig de noodzakelijke punten te halen, ondanks dat er bijna wekelijks in een andere samenstelling werd gespeeld. 

DOS-WK 3 speelde wekelijks in een andere opstelling. Het was in staat om punten te halen tegen teams in de subtop, om vervolgens tegen ploegen in de staart van de ranglijst te verliezen. Volgend zaalseizoen zal het derde team uitkomen in de reserve vierde klasse.

Opvallend aan de uitslagen van DOS-WK 4 is dat de onderlinge verschillen tussen de teams niet erg groot waren maar dat de blauw-witten veelal aan de verkeerde kant van de score stonden. In de poule van DOS-WK 5 was DUKO 3 veruit de sterkste ploeg. In de overige wedstrijden was het verschil nooit heel groot. Een verdienstelijke 5e plaats voor het vijfde team.

Dé verrassing dit zaalseizoen was toch wel DOS-WK A1. De uitslagen waren niet altijd overtuigend maar de punten blijven wel in Enschede of gingen mee naar huis. Hoogtepunt was de overwinning op kampioen Juventa. A1 sloot de zaalcompetitie af met een zeer fraaie tweede plaats. Helaas verloor de ploeg al in de tweede competitieronde Veerle van der Wal met een ernstige knieblessure. Het herstel van deze blessure zal nog zeker een jaar duren.

A2 had het moeilijk in haar poule. A2 speelt deze week nog een wedstrijd in de zaal en bij winst kan het nog een plaatsje klimmen op de ranglijst.

Voor DOS-WK B1 had de zaalcompetitie nog wel even mogen duren. De ploeg van Belinda en Robin wist de laatste drie competitiewedstrijden te winnen. De spelers en speelsters moesten wennen aan het wedstrijdkorfbal maar de groei werd per wedstrijd meer zichtbaar. Uiteindelijk werd de progressie beloond met een vijfde plaats.

B2 kan terugkijken op een prima zaalseizoen. In een poule met enkele B1 teams wist het een uitstekende derde plaats te behalen. 

DOS-WK C1 heeft na een moeilijke eerste veldperiode het zoet van de overwinning weer mogen proeven. Ook hier is de ontwikkeling van de spelers en speelster goed zichtbaar. In de laatste wedstrijden van het seizoen weet men punten te pakken tegen de nummers 1 en 2. 

D1 heeft een moeilijk en lastig zaalseizoen gespeeld. De groep spelers en speelsters werd gedurende het seizoen steeds groter. Een mooie ontwikkeling natuurlijk, maar voor de trainers een wekelijkse puzzel om iedereen de aandacht en speelminuten te geven die ze verdienen. 

DOS-WK E1 kreeg in de zaalcompetitie tegenstand van formaat. Dat was even wennen maar ook hier progressie met de thuiswedstrijd tegen NKC als sportieve hoogtepunt. Weliswaar met een doelpunt verschil verloren, maar goed samenspel en mooie uitgespeelde doelpunten. 

E2 werd kampioen in haar klasse. In de eerste twee wedstrijden van de zaalcompetitie had men nog enige moeite  maar daarna werden er geen punten meer verspeeld. Een mooie prestatie van de spelers en speelster samen met de trainers Pien en Vincent. 

DOS-WK E3 mocht tot en met de laatste speeldag nog hopen op het kampioenschap. Helaas won concurrent Rigtersbleek haar laatste wedstrijd waardoor E3 één punt tekort kwam voor het kampioenschap. Maar ook hier een geweldige prestatie van het team.

F1 speelde voor het eerst competitie. Wat een feest om dit team te zien spelen. Het sportplezier spat van de gezichten. 12 punten uit 12 wedstrijden en 111 doelpunten gemaakt. Een meer dan uitstekende prestatie. 

Namens de commissie korfbal, Jan Willem Koops