Verslag DOS-WK B1 thuis tegen Tweemaal-Zes B1

DOS-WK B1 - Tweemaal-Zes B1: 8-13 (6-5)

Aanval: Pien, Vera, Dylan, Joas
Verdediging: Alysha, Marlies, Jay, Leon
Wissels: Sofie, Tristan

Op 9 maart werd er na drie weken rust de thuiswedstrijd gespeeld tegen Tweemaal-Zes B1. De uitwedstrijd werd een 13-4 nederlaag, dus er was iets om goed te maken.

Het begin van de wedstrijd was voortvarend. We kwamen op een 1-0 voorsprong, maar helaas wist Tweemaal-Zes hier drie doelpunten tegenover te zetten. Dit seizoen gebeurde het regelmatig dat de tegenstander vroeg in de wedstrijd afstand kon nemen, maar dit keer kon de ploeg zich herpakken en kwamen we via twee rake schoten weer terug in de wedstrijd. Daarna werd het stuivertje wisselen tot de rust. 3-4, 4-4, een 5-4 voorsprong, 5-5 en 6-5.

Met de rust was er nog geen vuiltje aan de lucht. Er werden goede aanvallen gespeeld en ook verdedigend werd er veel energie gegeven. Het was echter Tweemaal-Zes dat beter uit de startblokken kwam en snel de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Ze begonnen scherper en te worden in de afronding, waar wij juist moeite hadden met scoren. Van 6-5 werd het uiteindelijk 6-13. Toch wisten ook wij de korf nog te vinden in de tweede helft. Het werd 8-13.

Ten opzichte van de eerste wedstrijd zijn er grote stappen gemaakt. De eerste helft kon de ploeg goed meekomen en zowel aanvallend als verdedigend werd er beter gespeeld. Verdedigend durven we meer, de communicatie is goed en er is vertrouwen in elkaar. In de aanval ligt het tempo hoger en wordt er gerichter gespeeld op het creëren van kansen. Er is vertrouwen in de schoten en wordt over meerdere schijven gescoord. In zowel de aanval als de verdediging worden de duels met overtuiging aangegaan, wat leidt tot meer rebounds en dus meer kansen. Er kan dus ondanks de uitslag met een positief gevoel teruggekeken worden naar deze wedstrijd.