Verslag DOS-WK B1 thuis tegen Oost-Arnhem B1

DOS-WK - Oost-Arnhem: 3-16 (1-5)

Aanval: Pien, Vera, Dylan, Tristan
Verdediging: Marlies, Sofie, Jay, Leon
Wissels: Alysha, Joas

Op een dag vol sneeuw en files vond in Glanerbrug de wedstrijd tegen Oost-Arnhem plaats, de eerste return-wedstrijd. Oost-Arnhem is koploper samen met Wageningen B2, waar ze met ruime cijfers (6-13) van verloren. Zelf verloren we met 13-5 van Wageningen, na een 9-0 ruststand en een goede tweede helft. Op papier waren we dus zeker niet kansloos.

De strijdlust was dan ook groot in de eerste helft. Verdedigend stond het goed. Er werd druk gelegd op de schoten en voorverdedigd om de eventuele doorbraak bij overdruk eruit te halen. Desondanks wist Oost-Arnhem toch de korf te vinden en uiteindelijk op een 0-2 voorsprong te komen. Aanvallend lieten we echter zelf ook goed spel zien en een doelpunt kon niet uitblijven. Al snel werd het 1-2. Qua spel wisten we dit door te zetten en hadden we veel kansen, misschien wel meer dan de tegenstander. Het verschil was echter dat wij de kansen niet af wisten te maken en Oost-Arnhem wel. De ruststand van 1-5 was dan ook geen gevolg van slecht verdedigend werk of een gebrek aan kansen. Als we in de tweede helft wel de kansen af zouden maken kon het nog spannend worden.

In de tweede helft zakte de verdediging wat in en al snel werd duidelijk dat het niet meer spannend ging worden. Het werd vrij snel 1-7 en na de 2-7 liep Oost-Arnhem verder uit naar 2-11. De schoten op 5-6 meter, waar we voor de wedstrijd voor gewaarschuwd hebben, zat geen druk meer op, waardoor ze zuiver begonnen te schieten. Ondanks twee time-outs om dit recht te zetten konden we het tij niet meer keren en werden we de tweede helft afgeschoten. Bij een stand van 3-16 vond scheidsrechter Remco het mooi geweest en werd er afgefloten.

Hoewel de stand doet vermoeden dat dit een wedstrijd was om snel te vergeten zijn er zeker positieve dingen uit te halen. Met name in de eerste helft werd er zowel aanvallend als verdedigend goed gespeeld. Dit nemen we mee naar volgende week, uit bij Elburg om 15:00.

De thuiswedstrijd tegen Elburg werd nipt verloren, door een strafworp in de laatste minuut. We hebben dus wat recht te zetten.