Hulp gevraagd bij QR controle

Elders op onze site kunt u lezen dat er sinds zaterdag 6 november extra regels gelden voor binnensporten, dus ook voor DOS-WK. Dit komt neer op het moeten controleren van het corona toegangsbewijs bij trainingen en wedstrijden van sporters en publiek van 18 jaar en ouder.

Deze regels leggen een enorme belasting op de groep mensen die afgelopen 2 jaar reeds als “corona wacht” voor DOS-WK bezig zijn geweest. De intensieve controles die aankomend zaalseizoen noodzakelijk zijn, kunnen we niet alleen van hen vragen.

Een besluit zou kunnen zijn om alle publiek bij jeugdtrainingen en -wedstrijden te verbieden. Omdat de kinderen niet gecontroleerd hoeven te worden, scheelt ons dit enorm veel controles. Maar dit willen wij natuurlijk niet! Wij willen juist graag dat u als ouder of grootouder de trainingen en wedstrijden van uw kind(eren) kunt bekijken zodat u kunt meegenieten van hun sportplezier.

Wij hebben uw hulp dan wel nodig. Concreet betekent dit:

  • Uzelf opgeven om te helpen met controleren (zie onder).
  • Het installeren van de “Corona QR Scanner app” op uw telefoon.
  • Op een paar momenten tijdens het zaalseizoen helpen met het scannen van de QR codes in de sporthal.

Zoals altijd geldt hier ook: vele handen maken licht werk. Hoe meer ouders zich opgeven om af en toe te helpen, des te minder vaak hoeven wij u in te plannen. Stuur daarom een appje naar 06-15408951 of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef uzelf op. Alvast dank voor uw hulp.

Laten we samen zorgen voor een gezond en sportief zaalseizoen!