Help! Onze leden zijn klussers

Ons clubhuis ‘t trefhoes is in 1984 door eigen leden gebouwd. Het was in die tijd een enorme investering die, naast geld en hypotheek, met veel zelfredzaamheid om de kosten te drukken tot stand is gekomen. Daartoe is er veel hergebruikt.

Zo hadden de oorspronkelijke kozijnen een bepaalde maat waar niet specifiek voor gekozen is… simpelweg omdat de ruiten van dat formaat gratis opgehaald konden worden. Kwestie van kiezen of delen. Een ander voorbeeld zijn de voegen van onze vloer, die zijn vrij breed, reden: omdat het aantal beschikbare tegels een kleinere voeg niet mogelijk maakte. Het laatste voorbeeld: de armaturen voor de lampen in het plafond, deze zijn overgenomen van de stadsschouwburg in Sneek. Dus als u het gevoel had bij ons in de spotlights te staan… dat klopt!

Veel materialen zijn dus hergebruikt en met eigen kracht tot iets moois geworden. Tegenwoordig noemen we dat met een dure term ‘de circulaire economie’… waren we er toch mooi vroeg bij.

“Zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen”

We hebben, met dank aan iedereen die er in de afgelopen 35 jaar heeft bijgedragen, dus een fantastisch mooie accommodatie. Deze moeten we dus ook met zorg koesteren en onderhouden. Heel veel zullen we daarvoor nog steeds zelf moeten doen. Het mooie is dat we dat ook kunnen. Of het nu gaat om timmerwerk, metselwerk, elektrotechniek, schoonmaken, groen onderhoud. Ik weet zeker dat de expertise aanwezig is binnen onze vereniging.

De komende twee maanden staat voor velen in het teken van de vakantie… de kans dat iedereen die twee maanden ook in zijn geheel weg gaat lijkt mij vrij klein. Daarom gaan we een aantal klusmomenten introduceren. Bijvoorbeeld een dinsdagavond, een woensdagavond of een zaterdagochtend.

Even twee of drie uur aan de bak om er voor te zorgen dat onze accommodatie weer op en top is bij de aanvang van het nieuwe seizoen. Later volgt meer informatie over de precieze invulling van die momenten. Daarbij geldt wie kan en zin heeft komt helpen en wie geen kans ziet bij te dragen kan lekker thuis op de bank blijven zitten. Simpel toch. Wij zorgen uiteraard voor een hapje en een drankje

Wil je direct doorgeven dat je (indien je tijd hebt) wilt helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Marcel Winters

Bestuurslid facilitair